In het titelverhaal moeten drie bordurende oude vrijsters het op toerbeurt doen met één jongeman. Met veel ironie beschrijft de auteur de triomf van de zuster wier beurt het die avond is en de moeizaam verholen jaloezie van de twee anderen.

In De wagen van Jaggernaut, Monument voor niemand en Een stuk brood voor Sholem Morowitz verteld de auteur hoe de oorlog in sommige mensen na al die jaren nog doorwerkt. De eenbenige man die bij het monument op de Dam nogmaals door een verschrikkelijke jeugdervaring gaar, de Onbekende Soldaat, die uit zijn monument opstaat omdat hij bij zoveel roem en vaderlandsliefde niet eeuwig kan rusten en de jood Sholem die in de oorlog zoveel klappen heeft gehad, dat hij met blijmoedige onverschilligheid en lossen veters door het heden sloft. Dit zijn slechts enkele grepen uit de nieuwe boeiende verhalenbundel van Frank Herzen.

Frank Herzen is een veelzijdig man. Na het vervullen van zijn dienstplicht was hij achtereenvolgens boekhouder, loonadministrateur, betontimmerman, metselaar, fabriekshulp, barman, betontekenaar, opzichter en chef van een tekenkamer. Hij publiceerde gedichten en verhalen in o.a. Raam, De Vlaamse Gids, Nieuw Vlaams Tijdschrift, Dietsche Warande en Belfort, Nieuwe Stemmen.

Zijn literaire oeuvre bestaat uit korte verhalen, gedichten, hoorspelen en het in 1970 bekroonde jeugdboek De zoon de van Woordbouwer.