Na de dood van haar vader stond Diana Murdoch er alleen voor. Op Fort Laramie verbleef ze bij haar oom en tante, die haar liever zagen gaan dan komen. Omdat ze van haar vader, die dokter was, veel had geleerd, werd haar hulp ingeroepen toen er iemand gewond in het bos lag. Helaas voor Diana bleek het een afschuwelijke valstrik te zijn.

Toen Grey Eagle de wanhopige vrouw zag die door het bos vluchtte, kwam hij haar onmiddellijk te hulp. Tot zijn verrassing was ze de vrouw die al zo vaak in een visioen aan hem was verschenen, de vrouw die het Teken van de Adelaar droeg. Het kon niet anders dan dat ze voor hem was en hij nam zich voor haar nooit meer te laten gaan.

De beeldschone Black Moon kon het niet verkroppen dat Grey Eagle niet naar haar omkeek. Ze was vastbesloten hem de hare te maken en die blanke vrouw was daarbij een lastig obstakel. Omdat Black Moon bereid was tot het uiterste te gaan, moesten Diana en Grey Eagle heel wat hindernissen overwinnen voordat ze voor altijd samen konden zijn.