Copyright foto Kelly van der Laan en met toestemming van Kelly van der Laan geplaatst.

Geboren te Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland. Kelly van der Laan is een ICT consultant, Nederlandse Fantasyschrijver, maar vooral ook lezer. Groeide op in Hoorn als oudste van drie kinderen. Studeerde Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam en later aan de Haagse Hogeschool waar ze haar post-Bachelor aan de opleiding van Trainer en Teamcoach behaalde.

De Lentagonserie, die is uitgegeven bij Zilverbron, is modern Fantasyverhaal dat aan de ene kant spannend is, maar tegelijkertijd ook scherpe vragen stelt over de aard van macht, individualiteit, angst en empathie. De serie bestaat uit Stof & Schitteringen (2014), Bloed & Scherven (2015) en afsluiter Talent & Kristal. In 2018 volgde op het Zilverspoor label een prequel, genaamd Vuur & Vergankelijkheid. In 2020 publiceerde ze een cross-genre verhalenbundel genaamd Verloren zielen, met verhalen die over de jaren voor verhalenwedstrijden geschreven zijn, inclusief de winnaar van Fantastels 2013, Roze water. Kelly van der Laan geniet van goede verhalen en kijkt daarbij niet zo naar genres. Gewoon, lekker spannend, het liefst met een fantastisch randje. Verhalen die je bijblijven en de verbeelding prikkelen. De personages, de plot twists en de gevoelens, het gevoel van buiten adem zijn wanneer je vol spanning de pagina omslaat. Zulke verhalen schrijft ze zelf ook het liefst. Ze schrijft zowel korte verhalen als romans. Voor haar gaat het om de verhalen.

In 2022 publiceerde ze haar nieuwe serie, die zich afspeelt in een futuristische woestijnstad, genaamd De prijs van water, waar in ieder geval nog twee delen van zullen volgen. Verder komt er later in 2023 een nieuwe verhalenbundel uit bij Zilverspoor genaamd Zwanenzang, en bij Uitgeverij Quasis, samen met Brenda Hingstman, de novelle Onrust, deel 7 in de sciencefiction serie De Zwijgende Aarde.

Kelly woont momenteel in Nootdorp met haar man Oliver en hond.