Copyright foto Anton Wolvekamp en met toestemming van Anton Wolvekamp geplaatst.

Geboren te Rijen, Noord-Brabant. Anton Wolvekamp is een Nederlandse auteur, docent muziek, songwriter, componist, theatermaker, leerkracht primair onderwijs en Rots & Water trainer. Studeerde na de PABO enige tijd aan het conservatorium in Tilburg, waar hij musicals begon te schrijven. Van zijn hand zijn er inmiddels bijna twintig verschenen, die worden uitgevoerd op vele scholen in binnen- en buitenland. Hij is leerkracht groep 8 en muziek. In 2008 voltooide hij zijn eerste manuscript: Vlucht uit Atlantis. In 2013 verscheen Kinderen van Atlantis 1: Lotgenoten bij Zilverspoor. Het boek werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2014. Woont momenteel in Rijen en is gelukkig getrouwd met Esther en trotse vader van drie kinderen.


Maar bovenal de trotse vader van drie zonen en gelukkig getrouwd met de liefste vrouw van de hele wereld. Zij laten me genieten van de werkelijkheid en houden mij met beide benen op de grond, terwijl ik daarnaast mijn fantasie de vrije loop laat en me in mijn dromen kan verliezen.

Mijn schrijfdebuut 'Lotgenoten' is gepubliceerd in 2013 bij Uitgeverij Zilverspoor, gevolgd door 'Dwaallicht' (2014) en 'Erfgenaam' (2015) die samen de trilogie 'Kinderen van Atlantis' vormen. 'Lotgenoten' was genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2014 (beste schrijversdebuut) en uitgeroepen tot het 'Op een na beste fantasyboek van 2013' (fantasywereld.nl). In 2016 is 'Monster' verschenen, gevolgd door 'Draak' (2017). In 2018 is 'Zielsverwant' gepubliceerd, het eerste deel van het tweeluik voor young adults 'Beschermengelen', gevolgd door het slotdeel 'Wedergeboorte' (2020).

Ik ben musicals gaan schrijven vanaf 1998 en sinds 2003 worden ze uitgegeven door BOB Musicals. In 2008 schreef ik voor Scouting Nederland het nieuwe Beverlied en in 2015 de musical 'Waagstuk' voor Deventer Musical dat onder de titel 'Meisje van de Waag' in 2022 zou worden uitgevoerd door Muziektheater Tabula Rasa i.s.m. de Deventer Schouwburg. Naar aanleiding van de voltooiing van mijn trilogie 'Kinderen van Atlantis' schreef ik in 2015 het lied 'Song of Hope'. In 2017 heb ik na de publicatie van het tweeluik 'Monster & Draak' het lied 'Song of Love' geschreven. 'Requiem for Angels' een compositie voor koor, cello & piano, heb ik in 2020 gecomponeerd om mijn inspiratie voor het tweeluik 'Beschermengelen' te vertalen naar muziek.

In datzelfde jaar ben ik begonnen met 'Composer in Style' en componeer voor gevarieerde bezettingen uiteenlopend repertoire, geïnspireerd door wat ik hoor en wat mij intrigeert. Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en ben daar momenteel werkzaam als docent muziek. Daarnaast werk ik, eveneens als docent muziek, op de Pabo Avans Hogeschool in Breda. Tevens was ik van 2010 tot 2023 als artistiek leider en regisseur werkzaam bij Stichting TheaterRijk, Rijen. In 2023 ben ik als mede-oprichter en artistiek leider betrokken bij Dreamcatcher's Church, een nieuwe, inspirerende en inclusieve community ontstaan vanuit een collectieve droom en een individuele roeping; op zoek naar een plek waar we ons thuis kunnen voelen en geïnspireerd worden om binnen en buiten de kaders van het christelijk geloof elkaar te helpen de wereld een beetje mooier te maken.