Kirsten Emous is zelfstandig wetenschapsjournaliste. Zij begon haar loopbaan in 1962 als dagbladjournaliste bij de Kwartetbladen (later gefuseerd met Trouw), aanvankelijk op de stadsredactie en algemene redactie en later op de kunstredactie. Ze werkte enige tijd bij het Vrije Volk en daarna enkele jaren bij weekbladen van Kluwer en VNU, waar ze naast het schrijven van algemene reportages studio-ervaring opdeed. In 1976 vertrok zij uit vaste dienst en werd zelfstandig. Vanaf dat moment ging zij zich specialiseren in de wetenschapsjournalistiek. Haar specialismen zijn momenteel: tandheelkunde, informatica, energie(techniek), medisch, medisch-biologisch en voeding, dat laatste zowel regulier als orthomoleculair. Kirsten Emous schrijft in vakbladen, bladen van wetenschappelijke instellingen, maar ook in publieksbladen. Zo werkte zij onder meer mee aan het Wetenschapskatern Volkskrant en de Wetenschapspagina’s van de Telegraaf, Intermediair, Haagsche Courant en NRC. Voor Plus schreef zij over techniek en over medische onderwerpen. Columns over informatica in bladen van Stam en VNU Business Publications en in Digital Info van Digital, interviews in The Works van Origin. Tevens website-teksten, zoals bijvoorbeeld voor CapGemini.