Geboren te Druten, Gelderland, een dorpje aan de Waal. Marloes Kemming is een Nederlandse schrijver. Daarnaast is ze parttime werkzaam als communicatieadviseur. Ze wilde als kind graag schrijver worden. Kemming studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en beeldende kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Na haar studie reisde ze drie jaar lang solo de wereld rond. Ze studeerde af op de Fluxus beweging en kan je als gevolg alles vertellen over piano’s die hooi eten. Hiernaast organiseerde ze cabaretfestivals en tentoonstellingen. Na haar master verhuisde ze naar Antwerpen om fotografie te studeren. Met haar camera in de hand heeft ze elke straat daar bewandeld om erachter te komen dat haar interesse lag bij de stad die ze vastlegde, niet bij de fotografie zelf. Marloes was Writer in Residence in Shakespeare and Company in Parijs en op Ruigoord.

Voor haar manuscript Het kleine leven van Norbert Jones won Marloes de Coffeecompany Book Award 2015, een prijs voor niet eerder gepubliceerde schrijvers. Kemming schrijft verder jeugdliteratuur, zoals prentenboeken, gestreepte boekjes en korte verhalen voor kinderen. Daarnaast schrijft ze over reizen en eten, onder andere voor Bouillon Magazine.