Jeroen Aalbers werd 26 september 1982 in Numansdorp geboren. Hij is een Nederlandse schrijver, columnist en muzikant uit Rotterdam. Naast zijn schrijf- en muziekcarrière, studeerde Aalbers van 2007 tot 2013 Nederlands aan de Universiteit Leiden.

Voor zijn muzikale activiteiten en zijn literaire werk gebruikt hij het alias Jerry Hormone. In 1999 richtte hij onder het alias Jerry Hormone de punkrockband The Ragin' Hormones op. In 2000 werkte hij als gitarist bij de  punkrockband The Apers. Met The Apers nam hij drie albums op, speelde op grote festivals als Lowlands en Paaspop en toerde meermaals door Europa en de Verenigde Staten. Naast het schrijven speelde en speelt Aalbers in groepen als The Quotes, Anne Frank Zappa (met Elle Bandita), The Jerry Hormone Ego Trip, The Windowsill en The Rubber Hearts. De laatste twee beiden met andere (ex-)leden van The Apers.

In 2005 verliet hij de band en werd hij door een vriend gevraagd een proeftekst in te leveren voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Ondanks dat hij nog geen ervaring op dit gebied had, nam hij de opdracht aan. In één nacht schreef hij het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en Aalbers werd gevraagd de vaste schrijver te worden van de serie Borre. Hiervoor werkte samen met illustrator Stefan Tijs. Sindsdien schreef hij meer dan 100 verhalen over Borre, waarvan de eerste op kleuterniveau waren en het niveau opliep tot bovenbouwniveau. De Borre boekjes maken deel uit van de Gestreepte Reeks. Deze worden in abonnementsvorm aangeboden aan basisschoolleerlingen. Het eerste deel van de serie wordt jaarlijks in een oplage van vijfhonderdduizend exemplaren gratis verspreid over alle scholen. De overige in een oplage van zo'n veertienduizend stuks per boekje. Op dit moment is de serie compleet voor alle groepen van de basisschool.

In 2011 richtte Aalbers geïllustreerd literair tijdschrift Strak op, waarin onder andere werk van Henk van Straten, Daan Doesborgh, Hanneke Hendrix, Han Hoogerbrugge en Theo Wesselo verscheen.