Geboren te Antwerpen, Antwerpen. Tom Thys is een Belgische auteur van voornamelijk griezelverhalen. Hij is gefascineerd door het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en... angst. Geen enkele emotie is zo echt als angst. Zijn liefde voor het macabere is al op zeer jonge leeftijd ontstaan. Als klein jongetje nam zijn moeder hem vaak mee naar de videotheek. Om een tekenfilm uit te kiezen, zei ze dan, terwijl hij stiekem naar de griezelafdeling afdwaalde om zich daar te vergapen aan talrijke videohoezen van horrorfilms. Monsters met vlijmscherpe klauwen, grijnzende doodshoofden of kleurrijke tekeningen van zombies die tot op het bot weggerot waren, het had iets magisch. Toen hij oud genoeg was om deze films ook daadwerkelijk te mogen zien, ging er een hele nieuwe wereld voor hem open.

Hij heeft gewerkt voor filmmagazine Schokkend Nieuws en de filmblog It’s only a movie. Nu schrijft hij nog op regelmatige basis recensies en artikelen. Na het verslinden van zoveel horrorfilms, nam het verlangen om zelf scenario’s te verzinnen toe.

Uiteindelijk debuteerde hij in 2014 met de verhalenbundel Volmaakt monster. Ondertussen publiceert hij op regelmatige basis verhalen en bundels in de genres horror/magisch realisme. Inmiddels werden verschillende van Thys’ verhalen vertaald naar het Engels en gepubliceerd in magazines als Massacre, Under the Bed en Night to Dawn.