Geboren te Doetinchem. Pieter Merel Brouwer is een Nederlandse schrijver van Weird Fiction, Fiction en Horror en is postbezorger. Studeerde Nederlandse taal aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hen heeft een brede ervaring, maar zijn hart (en ervaring) ligt met name bij cultuur, redigeren, schrijven, Nederlandse taal en taalkunde, literatuur en educatie - vooral wanneer het wat meer de diepte ingaat en raakvlakken vertoont met filosofie.

In Nijmegen zat hen in een ver verleden bij de (nog steeds bestaande) leesclub The Stone Gods. In 2014 heeft hen een leesclub in Roermond opgericht. Hierin kan hen hun grootste hobby delen met anderen. Inmiddels is de leesclub een groot succes, en nog steeds groeiende.

Was eigenaar en enige freelancer van zijn eenmanszaak De Letterzetter. Hen redigeerde en schreef teksten in opdracht, met name op het gebied van cultuurwetenschappen. Inmiddels heeft hen die activiteiten stopgezet om zich volledig op het post bezorgen en fictie schrijven te wijden.

Diens debuut Gepelde aarde verscheen op 29 mei 2020. Dolf Wagenaar houdt van weird fiction en van cavia’s. Hen woont momenteel in Roermond en is ook ouder van twee kinderen (8 en 11). Hij is non-binair (die/diens).