Roxana is een freelance kunstenaar en illustrator met een passie voor het tekenen van mensen en honden. In 2016 studeerde Roxana af met een MA in kinderboekillustratie aan de Anglia Ruskin University en studeerde ze aan de University of Reading. Terwijl ze haar MA deed, veranderde ze het inactieve mensen kijken in verhalen die ze vertelde met slechts een paar pennenstreken en inkt en gouache. Deze verhalen zijn vaak alledaagse gebeurtenissen doordrenkt met humor en weerspiegelen een gevoel van tevredenheid. Het is niet meer dan normaal dat haar eerste boek, Milo en Monty, over honden zou gaan. Monty and Mortimer werd zeer geprezen voor de Macmillan-prijs.

Roxana werkt met pen & inkt en gouache. Haar afbeeldingen worden verkocht als kaarten, prints en originelen, maar ook als gepersonaliseerde commissies, waarbij ze jouw favoriete momenten met inkt kan vastleggen. Haar opdrachten en op maat gemaakte schilderijen zijn perfect voor bruiloften, jubilea en verjaardagen, en voor iedereen zomaar.

Na jarenlang heen en weer te hebben gereisd tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, vestigde ze zich in Cambridge, waar ze onmiddellijk verliefd werd op de historische gebouwen, de groene ruimten en de interessante (harige) inwoners van de stad.

Als ze niet tekent, houdt ze van lange wandelingen op het platteland, late avonden in de kroeg en werkt ze in onafhankelijke coffeeshops en staat ze vooraan bij optredens terwijl ze meezingt met de verkeerde woorden.