Geboren te Amsterdam-Osdorp, Noord-Holland. Remco Meisner is professor in Business Data Management aan de Hogeschool te Leiden, uitgever en schrijver. Hij is de zoon van stukadoor Dolf Meisner en huisvrouw Maria Hendrika Dingelhoff. Voltooide zijn studie informatietechnologie aan de HTS Amsterdam in 1983, waar hij zich specialiseerde in Electrotechniek en Informatietechnologie. In 2005 behaalde hij de graad van Master of Business Administration aan de University of Liverpool, met als specialisatie 21st Century Business. In 2008 voltooide hij de Masteropleiding Verandermanagement bij de Vrije Universiteit. Vanaf 1983 en tot 2012 heeft hij verscheidene verandertrajecten aangestuurd bij talloze organisaties in binnen- en buitenland.

Sinds 1979 is hij de uitgever van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, dat zich richt op het publiceren en propageren van oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur en kunst. In 1988 kwam daar het onregelmatig verschijnende, experimentele tijdschrift Tjonge bij, dat zichzelf beschouwt als het kleinste in kleur uitgevoerde periodiek van Europa (het meet 40x35mm). Publiceerde korte verhalen in het jaarboek Ganymedes.

De jaarlijkse uitgave van deze boeken, waarmee uitgeverij Bruna stopte na een faillissement, zette hij sinds 2012 (via zijn stichting) op verzoek van de oorspronkelijke samensteller Vincent van der Linden voort. Tot zijn eigen verbazing ontving hij op 9 september 2017 de door hemzelf in 1990 ingestelde Bemoste Beeld-prijs. Dit gebeurde tijdens de presentatie van het jaarboek Ganymedes-17. De prijs werd door de jury aan hem toegekend voor zijn bijdrage aan de fantastische genres.

In het jaar 2012 kwam hij als docent in dienst bij Hogeschool Leiden en in samenwerking met de Opleiding Informatica van deze instelling schreef hij een twaalftal HBO-lesboeken over IT-Management, die werden uitgegeven via de Stichting MINCE2 Foundation.