Janci Patterson is een Amerikaanse auteur die paranormale, sciencefiction-, romantiek-, epische Fantasy- en hedendaagse YA-boeken schrijft. Ze wordt ook wel Janci Olds genoemd, en is een romanschrijver en medewerker van Brandon Sanderson. Ze is een vriendin en voormalig leerling van Brandon en co-auteur van de jongvolwassenenroman Bastille Versus the Evil Librarians, evenals de Skyward-novellen Sunreach, ReDawn en Evershore. Ze schrijft ook de Skyward Legacy-boeken. Janci's eerste gepubliceerde roman was Chasing the Skip (later omgedoopt tot Skipped) in 2012. Ze heeft hedendaagse en sciencefictionboeken geschreven in de categorie voor jongvolwassenen, en was co-auteur van romantische romans voor volwassenen en fantasieromans voor volwassenen. Brandon noemt Janci al jaren als een invloed op zijn vrouwelijke personages, met name Vin. Ze hielp Brandon bij het repareren van een scène in The Hero of Ages, wat ertoe leidde dat hij een personage Lady Patresen hernoemde tot een cameo. Ze gaf Brandon gedurende de serie feedback op de Alcatraz Versus the Evil Librarians-romans. De laatste roman in de serie, Bastille Versus the Evil Librarians, is geschreven vanuit het standpunt van Bastille, en Brandon had moeite om op haar stem in te spelen. Hij beschouwde Janci als een goede kandidaat om hem te helpen als co-auteur van het boek, aangezien hij op zoek was naar een andere stem, maar met een vergelijkbare toon en geest als de rest van de serie. Het duo werkte van 2018 tot 2020 aan de roman, waarbij elke auteur ongeveer de helft van het boek schreef. Het boek werd in 2020 voltooid en verkocht aan Tor Books en in 2022 gepubliceerd.

Ze is vereerd dat ze niet alleen samen met Brandon Sanderson, maar ook met James Goldberg, Lauren Janes en Megan Walker romans heeft geschreven.

Ze woont momenteel in Orem, Utah, met haar man, Drew Olds. Als ze niet aan het schrijven is, is ze bezig met het herschikken van Barbie-poppen, het spelen van allerlei soorten nerdspellen en het kijken naar reality-tv.