Geboren te Bilzen, Belgisch Limburg. Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Ze groeide op in een dorpje vlak in de buurt, Rekem. Daar woonde ze met haar ouders, haar broer en haar grootouders. Toen ze zeven jaar oud was, was Anja een weekje ziek. Haar broer bracht een stapel boeken mee van de bibliotheek en Anja ontdekte dat ze lezen heel erg leuk vond. Ze werd een trouwe bezoekster van de bibliotheek. Dankzij een leerkracht Nederlands op de middelbare school ging Anja schrijfkriebels voelen. Deze leerkracht geloofde in haar en motiveerde haar en Anja ging steeds meer schrijven.

Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze in 2004 een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had. De eerste versie was echter te persoonlijk voor uitgave en de schrijfster herwerkte het tot een fictief verhaal.

Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

Met haar jongste dochter Tara keerde ze in 2023 terug naar haar liefde voor kinder- en jeugdboeken. Samen brachten ze Warme armen en Groene ogen uit, waarin grote gevoelens voor kleine lezers centraal staan.

Vlak na haar studies trouwde Anja op 21-jarige leeftijd met Patrick. Ze kochten een oud herenhuis dat ze samen renoveerden. Samen kregen ze twee dochters: Luna en Tara. Anja woont momenteel nog steeds in Bilzen. Boven de keuken, op haar schrijfzoldertje, blijft ze schrijven…