Loretta Schauer is een Britse kunstenaar, illustrator en auteur. Als kind was ze altijd bezig met tekenen en dingen maken en hoewel er geen professionele kunstenaars in de familie waren, was haar jeugd behoorlijk creatief. Haar vader, vrachtwagenchauffeur, maakte altijd geweldige taarten voor onze verjaardagen. Haar vader maakte ook decors voor een plaatselijke country- en westernclub in de achtertuin, en ze werd vaak ingeschakeld voor het schrijven van borden en om haar vader te helpen met schilderen. Terwijl de aangrenzende tuinen willekeurige rommel, auto's en af en toe een patio hadden, hadden ze een grote salon, een winkel, een gevangenis en een bank - samen met een stel cowboys die hun tekst repeteerden en thee dronken! Haar moeder zorgde ervoor dat ze kon lezen en schrijven voordat ze naar school ging, waardoor ze een grote voorsprong en een oprechte liefde voor lezen kreeg. Onze plaatselijke bibliotheek was een heel belangrijke plaats, hoewel ze, zodra ze haar eigen bibliotheekpas had, de kinderboeken vrijwel oversloeg en meteen Stephen King en Dean R. Koontz onder het beddengoed met een zaklamp ging lezen!

Studeerde dans en werd later manager van een stichting voor natuurbehoud. Na haar werk bij deze stichting oefende ze in tekenvaardigheden. Loretta, een autodidactische kunstenaar, werd de winnaar van de 'Picture This'-wedstrijd, uitgegeven door boekhandel Waterstone's in 2011. Sindsdien heeft ze voor verschillende uitgevers boeken geïllustreerd. Loretta schildert, tekent en print met de hand in verschillende media, en werkt haar kunstwerken digitaal af.

Hoewel ze voornamelijk illustrator is, heeft ze onlangs haar eigen boek geschreven en geïllustreerd, genaamd The Legend of Ghastly Jack Crowheart, dat helemaal gaat over spookachtige struikrovers en griezelige kraaien en dat zich afspeelt aan het eind van de 18e eeuw.

Ze woont in Noord-Londen op de top van een hoog grijs gebouw met haar man en hamster. Af en toe ontsnapt ze om rond de Heide te galopperen, in de vijvers te zwemmen of naar fossielen te zoeken. Op een dag hoopt ze aan zee te wonen met een tuin vol kippen en cavia's.