Geboren te South Bronx, New York City, New York. Adam Silvera is een Amerikaanse auteur van fictieromans voor jonge volwassenen. Zijn moeder, Persi Rosa, is Puerto Ricaanse en maatschappelijk werker. Silvera begon met schrijven toen hij ongeveer 10 of 11 jaar oud was, aanvankelijk bezig met fanfictie.

Silvera heeft gewerkt als Barista, boekverkoper en recensent voor Shelf Awareness voordat hij een gepubliceerde schrijver werd. Silvera is open over zijn worsteling met depressie  en onthulde dat bij hem de diagnose borderline-persoonlijkheidsstoornis is vastgesteld. Hij is ook open over zijn homoseksualiteit.

Silvera's eerste roman, More Happy Than Not, werd op 2 juni 2015 gepubliceerd door Soho Teen. Het boek is een bestseller uit de New York Times  en stond op de shortlist voor de Lambda Literary Award for Children's and Young Adult Literature. Vanaf 2020 was HBO Max More Happy Than Not aan het ontwikkelen als een serie  van een uur, met Drew Comins en Silvera als uitvoerende producenten van het project.

Zijn tweede roman, History Is All You Left Me, werd op 17 januari 2017 gepubliceerd door Soho Teen. In hetzelfde jaar werd They Both Die at the End op 5 september 2017 gepubliceerd door HarperTeen. Oorspronkelijk gekozen door HBO in 2019 om te worden ontwikkeld tot een serie geschreven door Chris Kelly met als uitvoerend geproduceerd door JJ Abrams, heeft Adam Silvera sindsdien aangekondigd dat hij dat zal doen, dienen als schepper, scenarioschrijver en uitvoerend producent voor een tv-serie-aanpassing van zijn roman They Both Die at the End.

Silvera's vierde roman, samen met co-auteur met Becky Albertalli, What If It's Us, werd in 2018 gepubliceerd door HarperTeen. Filmrechten op het boek zijn in 2018 verkocht aan Anonymous Content , met Brian Yorkey als scenarioschrijver. Silvera's Infinity Cycle- fantasieserie begon met Infinity Son, werd gepubliceerd in 2020.

In juni 2020, ter ere van de 50e verjaardag van de eerste LGBTQ Pride-parade , noemde Queerty Silvera een van de vijftig helden "die de natie leiden naar gelijkheid, acceptatie en waardigheid voor alle mensen". Hij woont en werkt momenteel in Los Angeles.