Geboren te Oosterwolde, Ooststellingwerf, Friesland. Pim Lammers is een Nederlandse schrijver en vertaler. Hij is opgegroeid op het Friese platteland. Pim Lammers schreef al toen hij nog op de basisschool zat. Zijn eerste verhaaltjes gingen over zijn knuffeldieren en wat die allemaal deden als hijzelf lag te slapen. Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Pim geeft lezingen voor kinderen en doet aan klassenbezoeken voor basisschoolleerlingen. Daarnaast geeft hij lezingen aan volwassenen, onder andere over seksuele en genderidentiteit en hoe deze onderwerpen een plaats kunnen krijgen binnen (kinder-)literatuur. Voor middelbare scholieren geeft Pim lessen over het schrijven van proza en columns. Ook geeft hij voor deze doelgroep voorlichtingslessen op het gebied van seksualiteit en genderidentiteit.

Naast zijn werk als schrijver werkt hij als vertaler van kinderboeken.