Elle M. Lepoutre is een Nederlandse docent tekenen & handvaardigheid, schrijver en ontwerper. Studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (audiovisueel ontwerp) en de Schrijversvakschool Amsterdam (scenario en proza). Bovendien deed ze een propedeuse Journalistiek in Tilburg. Recent behaalde ze haar onderwijsbevoegdheid via de Breitner Academie. Ze schrijft proza, korte verhalen, kinderboeken en artikelen.

Schrijven is ook een soort studeren: altijd weer puzzelen hoe het verhaal beter kan en spannender. In 2007 verscheen Elle’s eerste boek, Mari leeft, een autobiografische roman over een meisje in een ziekenhuis, in 2012 kwam het vervolg: Blijven ademen. Datzelfde jaar verscheen ook het eerste kinderboek: Eiland van Keila. In 2017 volgde Eiland in de Drup en in 2019 Eilandgekte. Marianne Eijgendaal illustreerde de boeken. Momenteel werkt ze aan een roman die zich in de toekomst afspeelt (werktitel: SYNC). Ook deel 4 van de Keila reeks is in de maak, Droideiland.

Een verhaal is een weergave van de werkelijkheid, in welke vorm dan ook. Elle schrijft voor volwassenen en voor kinderen. Ook maakt ze interviews om verhalen van anderen tot leven te brengen, in 2021 verscheen de interviewbundel Verdriet in de ogen kijken via uitgeverij Adveniat over ouders van overleden kinderen. Daarnaast houdt ze voorleessessies en workshops op scholen en boekwinkels, en geeft kunstlessen op een middelbare school.

Sinds 2015 is ze als redacteur betrokken bij Sintel, een tijdschrift voor literatuur, muziek en kunst. Ze woont in Amsterdam met man, kind en hond.