Geboren in Pforzheim. Studeerde Engels en geschiedenis in Freiburg en woont daar sindsdien. In 1996 publiceerde hij een internetencyclopedie als non-fictieboek. Vanaf 1997, na het afronden van zijn studie, werkte hij als literair vertaler, aanvankelijk voor Heyne Verlag, waar hij onder meer de alternatievewereldtrilogie The Hammer and the Cross vertaalde naar het Duits. Later schakelde hij over op het vertalen van superheldenstrips zoals Daredevil, Hulk en Spider-Man en werkte hij als journalist aan internetkwesties.

In 1998 verscheen zijn eerste roman Vanishing Point Schemmenstern, die zich afspeelt in de kosmos van de Perry Rhodan-serie. Van 2001 tot 2007 werkte Borsch als redacteur bij Perry Rhodan, waar hij verantwoordelijk was voor de boekenreeks "Perry Rhodan bei Heyne". Tegelijkertijd publiceerde Borsch romans binnen de serie en in 2003 werd hij een vaste auteur van de serie. Eind 2006 verscheen zijn roman Alien Earth - Phase 1, de start van een ambitieuze trilogie, die zich afspeelt in de nabije toekomst van de aarde. Alien Earth - Phase 2 volgde in oktober 2007. De twee romans werden genomineerd voor de Kurd Laßwitz-prijs 2008 als beste sciencefictionroman van het jaar. Het laatste deel van de trilogie werd in juli 2008 gepubliceerd. Een toneelstuk geïnspireerd door Alien Earth - Phase 1 werd in mei 2008 opgevoerd in Theaterhaus Jena.

Samen met Michael Marcus Thurner is hij de organisator van de schrijfworkshop Schreibcamp – zusammen fantastische Romane schreiben! Van de herfst van 2011 tot 2015 was Frank Borsch de hoofdauteur van de reeks romans Perry Rhodan Neo, die hij in wezen initieerde. Na volume 100 verliet hij de serie.