Geboren te Sutton Coldfield, City of Birmingham, West Midlands. Gillian McAllister is een Britse bestsellerauteur van de Sunday Times en New York Times, bekend van een aantal romans, waarvan sommige in de top tien van bestsellers stonden. Groeide op in Tamworth. Na het bijwonen van de Belgrave High School in Tamworth en het behalen van A-Levels, studeerde McAllister Engels aan de Universiteit van Birmingham. Vervolgens bekeerde ze zich tot de rechten, bestudeerde de GDL en ontving een onderscheiding. McAllister ontving een onderscheiding in haar Legal Practice Course (LPC) van The College of Law, voordat ze als advocaat ging werken in twee juridische praktijken in Birmingham.

McAllister schreef fictie in haar vrije tijd, vaak 's avonds en onderweg van en naar haar werk. Ze voltooide haar eerste volledige (ongepubliceerde) roman terwijl ze twee jaar lang aan klierkoorts leed. Haar debuutroman, Everything But The Truth, werd uitgegeven door Michael Joseph, een imprint van Penguin Random House UK. In de eerste week bereikte Everything But The Truth nummer zes in de Sunday Times Bestseller List. De vertaalrechten  zijn verkocht aan verschillende buitenlandse uitgevers. Elk van haar volgende romans stond in de top 20 van bestsellers, waarbij haar vijfde en zes, How To Disappear en That Night , de top tien bereikten. That Night werd geselecteerd voor de boekenclub Richard en Judy en bereikte nummer 1 in de Kindle Store.

Wrong Place Wrong Time is verkocht aan 31 buitenlandse gebieden en werd meteen een wereldwijde bestseller. Ze realiseerde zich al snel dat een boek als Wrong Place Wrong Time in Groundhog Day-stijl repetitief zou kunnen worden, en plotseling werd het idee geboren dat de dagen achteruit gaan.

Ze woont en werkt momenteel in Birmingham, waar ze fulltime schrijft en meewerkt aan diverse podcasts. Ze is ook de maker en co-host van de populaire Honest Authors-podcast.