Geboren te Mokameh, Barh, Patna, Bihar. Sharid Alles-Uppelschoten is een Nederlandse radiomaker, schrijver, presentator, producent, redacteur en sinds juli 2022 eigenaar van Alles in de media. Alles is vooral bekend als voormalig zendermanager van NPO 3FM. Ze komt na haar adoptie als baby in Nederland terecht. Als kind is ze altijd al bezig met schrijven en na de middelbare school besluit ze dan ook de hbo-studie Nederlands tekstschrijven te volgen. Na haar opleiding Nederlands tekstschrijven aan de Hogeschool Inholland, gaat Sharid Alles aan de slag als webredacteur bij Endemol.

Al gauw maakt ze de overstap naar de functie van radio-dj bij FunX, waar ze de rol van presentator en producer vervult. In maart van 2007 wordt Alles aangenomen bij BNN als redacteur en presentator op invalbasis bij BNN Today, destijds het programma van de omroep op Radio 1. Vanaf januari 2008 komt daar 3voor12Radio (VPRO) bij op NPO 3FM, waar Alles eerst parttime en later fulltime haar radiocarrière vervolgt, als producer en co-host. In 2011 stopte Sharid Alles bij 3voor12Radio en ging ze als freelance presentator, producer, eindredacteur en tekstschrijver aan de slag voor onder meer Radio 1, Radio 6, 3FM en Radio 2.

Tussen 2009 en 2014 werkte Alles voor NPO 3FM als eindredacteur tijdens grote projecten zoals Pinkpop, Lowlands en Serious Request, naast haar werk als producer/redacteur en co-host voor 3voor12Radio en later PS Radio (KRO). In 2015 keerde Alles terug bij jongerenzender FunX, ditmaal in een leidinggevende rol, waar ze eindverantwoordelijk werd voor alle inhoud op de radiozender en online. Dit is ook de periode dat haar oude liefde weer de kop opsteekt: Sharid doet om het schrijven weer wakker te kussen, een cursus kinderliteratuur aan de Schrijversvakschool en realiseert zich direct dat schrijven nog steeds haar eerste en grootste liefde is.

Naast haar werk als programmaleider bij FunX, schrijft ze het boek Rocca en het geheime toverrecept, dat in het voorjaar van 2018 bij ROSE stories verschijnt. Haar functie als programmaleider vervulde ze tot medio 2018, waarna ze zendermanager werd van NPO 3FM. Halverwege 2018 werd Alles zendermanager van NPO 3FM, een functie die ze tot 1 januari 2022 vervulde. Op 19 oktober 2021 onderbreekt Alles als zendermanager het programma van Timur Perlin op NPO 3FM. Perlin staat dan op het punt om de locatie van een geheim concert van Songfestival-winnaar Måneskin te onthullen, iets wat Alles wil voorkomen. Ze krijgt veel kritiek op haar ingrijpen, onder meer van Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) roept de NPO-Ombudsman op onderzoek te doen naar de kwestie. Op 16 november 2021, een maand na het voorval, maakt Alles bekend de functie van zendermanager van NPO 3FM per 1 januari 2022 neer te leggen.

Alles is auteur van de kinderboeken Rocca en het geheime toverrecept en Rocca en de verdwijning van Oma Sala, beide uitgegeven bij Rose Stories. Daarnaast schreef ze losse verhalen voor Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes - NL editie en de Black Girl Magic-editie. Kinderboekenschrijver worden, het was al haar droom sinds ze zelf kan lezen. Met haar boeken en losse verhalen hoopt Sharid een bijdrage te leveren aan de representatie van diverse personages, waarbij het feit dat Rocca en haar beste vriend Mounir beiden een bi-culturele achtergrond hebben, niet expliciet vermeld wordt. Maar door helden van kleur toe te voegen, ontstaat er een inclusieve wereld in kinderboeken en realiseren ook kinderen van kleur zich dat zij de held van hun eigen verhaal kunnen zijn.

Alles is getrouwd en moeder van twee zoons. Voordat ze getrouwd was, was ze bekend als Sharid Uppelschoten. De achternaam Alles is van haar man en heeft ze overgenomen.