Copyright foto Filip P.G. Camerman en met toestemming van Filip P.G. Camerman geplaatst.

Geboren te Antwerpen, Antwerpen. Filip P.G. Camerman is een SAP consultant en auteur. Studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel en aan de Universiteit van Leuven. Nadien werd hij achtereenvolgens parlementair medewerker van een senator, lead developer bij een online bookmaker en SAP consultant bij tal van grote bedrijven. Daarnaast was hij jarenlang een van de bezielers van ClanBase, ’s werelds grootste organisator van online spelcompetities, en publiceerde hij een boek over het Antwerps.

Filip begon in 2010 te schrijven aan De Verloren Stammen van Aden, naar ideeën die hij reeds als student was beginnen uitwerken. Hij schreef zes opeenvolgende boeken, en begon die daarna één voor één te herschrijven en te publiceren. De Schreeuw van de Griffioen (boek I), die zich afspeelt tijdens de Romeinse invasie in onze streken, verscheen in 2020. Het is het eerste deel van De verloren stammen van Aden. De Wil van Adens Goden (boek II) in 2022 en Het Spoor van Adens Gezant (boek III) zal in 2024 verschijnen.

Hij publiceerde eerder korte verhalen in thrillerbundels van uitgeverij LetterRijn. Hij woont momenteel met zijn zoon Jolan in Kontich in de zuidrand van Antwerpen. Zijn vrije tijd besteedt hij, naast het schrijven, vooral aan sport, bordspellen, actualiteit en documentaires.