Mark Borgions is een Belgische illustrator, grafisch ontwerper en maker van animatiefilmpjes. Behaalde in 1989 een diploma grafisch ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen. Hij bouwde zijn carrière op als grafisch ontwerper, werkte bij enkele kleinere bureaus voordat hij aan de slag ging als hoofdontwerper bij het Belgische reclamebureau Duval Guillaume. Hij werkte aan grote merken en campagnes, waarbij hij zijn vaardigheden op het gebied van design, typografie en motion design verder ontwikkelde.

In zijn thuisland België is hij misschien het meest bekend vanwege een persoonlijk project dat hij samen met een paar vrienden uit de reclamewereld startte. allemaal graag iets blijvenders doen dan een campagne, brachten Koen Brandt (componist/audioproducent) , Philip Maes, Paul Wauters (beiden schrijvers) en hijzelf in 2007 hun eerste audio-play-verpakt-in-een-prentenboek uit. Met sindsdien elk jaar een nieuwe titel is de serie Heerlijk Hoorspel een grote hit in Vlaanderen. meer dan eens was de uitgave het best verkochte kinderboek in Vlaanderen van dat jaar. Met tot nu toe meer dan 20 titels uitgebracht, gaat Heerlijk Hoorspel nog steeds door, met humoristische bewerkingen van klassieke sprookjes, folklorevertellingen en wereldliteratuur. Elke titel in de serie duurt meer dan 60 minuten, heeft een cast van topacteurs, een volledig georkestreerde muziekscore, levendige geluidseffecten en een boek van 44 pagina's vol dynamische illustraties.

Hij heeft zijn eigen ontwerpbureau HandMade Monsters en maakt deel uit van het creatieve collectief achter de reeks Heerlijk Hoorspel van Het Geluidshuis. Met zijn illustraties, die wereldwijd gepubliceerd worden, viel hij al meermaals in de prijzen. Hij werkt ook als illustrator van kinderboeken en co-creëert een bestverkopende serie hoorspelen in Vlaanderen, België.

Bij een internationaal publiek is Mark Borgions vooral bekend vanwege zijn meer volwassen georiënteerde popcultuurwerk. Hij heeft met grote entertainmentmerken gewerkt en is een vaste waarde in de kunstscene van de popgalerieën in Los Angeles. Hij heeft officiële kunstwerken gemaakt voor eigendommen als Monty Python, Rick and Morty, Ghostbusters, Focus Features, Fortnite, Machtige Morphing Power Rangers, Mario Bros, x-files, elektronische kunst, Toon Boom-animatie en nog veel, veel meer.  

Hij woont momenteel met zijn vrouw en twee kinderen in Antwerpen, België.