Geboren te Delft, Zuid-Holland. Kirsten Groot is een Nederlandse schrijver van Fantasy. Studeerde de bachelor Japanstudies en de master East Asian Studies aan de Universiteit Leiden. Ze richt zich vooral op geschiedenis, met name literatuur- en kunstgeschiedenis, en haar favoriete periode in de Japanse geschiedenis is de Edo periode (1600-1868). Deze gebruikt ze dan ook als basis voor de landen Ōkoku en Ginkoku in Shirareta Sekai. Ze heeft een speciaal plekje in haar hart voor Japans poppentheater en de geweldige stukken van Chikamatsu Monzaemon.

Japan is overigens niet haar enige interesse, en ook zeker niet de enige die terug te vinden is in haar boek. Ze houdt van talen, geschiedenis en culturen in het algemeen en heb een liefde voor het oude Egypte meegekregen van haar zus (een grote Egypte-fan). Ze wilde zelfs Egyptoloog worden, voordat ze Japans begon te leren! Verder heeft ze interesse in filosofie, muziek, psychologie, geneeskunde en kunst. Ze houdt zelf dan ook veel van tekenen en probeer sinds kort te animeren. Andere hobby’s van haar zijn lezen, zingen, dansen en (natuurlijk) schrijven.

Als kind begon ze vaak met het schrijven van verhaaltjes, maar vond nooit de motivatie om ze af te maken, totdat ze in 2012 de eerste versie van De terugkeer van Layhar had geschreven. Sindsdien heeft ze het enkele keren herschreven en drastisch veranderd totdat het idee – met dank aan redactrice Kelly van der Laan – eindelijk tot zijn recht kwam in het eindproduct dat nu beschikbaar is. Ze heeft een oudere broer, een zus en een tweelingzusje.