Luke Adam Hawker is Britse praktiserend kunstenaar, ontwerper en illustrator. Studeerde interieurarchitectuur en design aan de Nottingham Trent University, deze architectonische achtergrond is duidelijk terug te vinden in zijn werk. Hij maakte in 2015 de overstap maakte naar een fulltime kunstenaar. Luke heeft een passie voor tekenen op locatie en is gefascineerd door de wereld om hem heen, waarbij hij kunst gebruikt als middel om verbinding te maken met plaatsen en mensen.

In 2021 publiceerde Luke zijn eerste boek met de titel Together, dat al snel een Sunday Times Bestseller werd. Together is een graphic novel die een filosofische verkenning biedt van de gebeurtenissen die plaatsvonden in 2020. Together werd wereldwijd goed ontvangen, er zijn tot nu toe meer dan 130.000 exemplaren van verkocht en het is in elf talen vertaald.

Na het succes van zijn eerste boek publiceerde Luke in 2023 zijn tweede boek, The Last Tree. Deze hartverwarmende fabel benadrukt de kracht van de natuur in een wereld zonder bomen. The Last Tree; A a Seed of Hope is tot nu toe in zeven talen vertaald, waardoor Luke's bereik en invloed verder worden uitgebreid.

Luke's kunstwerken zijn te vinden in vooraanstaande omgevingen zoals de Parliamentary Art Collection in Londen, maar ook in etablissementen zoals Thomas Pink aan Jermyn St en St.James Street, Londen. Luke tekent met pen en inkt op locatie en richt zich vooral op de architectonisch rijke stedelijke omgeving van Londen en onze interactie daarmee. De originele tekeningen worden met hoge resolutie gescand en trouw gemaakt aan het origineel.

Hij woont en werkt momenteel in Londen.