Eléonore Devillepoix is sinds 2019 een Franse Parlementair Attaché bij het Europees Parlement in Brussel. Studeerde van 2012 tot 2015 aan de Université Sorbonne Nouvelle, van 2012 tot 2015 Master in Political and Ethics Philosophy aan de Université Paris-Sorbonne, Paris, île-de-france en van 2015 tot 2016 Master of Science (MSc), Environmental Policy and Regulation aan de The London School of Economics and Political Science (LSE), London.

Éléonore Devillepoix bracht haar jeugd door op het platteland van Normandië, kikkers scheppend met schepnetten en verslindende verhalen. Door haar lezingen kreeg ze een voorliefde voor avonturenboeken en de overtuiging dat een goede kinderroman volwassenen moet aanspreken. De constructie van haar eerste roman, La ville sans vent (2020), werd voltooid toen zij de universiteit verliet, dankzij de kritische geest van haar familie en het auteursforum van Plume d'Argent.

Als ze niet bezig is met schrijven, speelt ze dreuzelzwerkbal met de Gentse waterspuwers en het Belgische nationale team.