Geboren te Manchester, Greater Manchester. Christopher Edge is een Britse kinderboekenauteur. Christopher groeide op in Manchester, waar hij het grootste deel van zijn jeugd in de plaatselijke bibliotheek doorbracht, en verhalen verzon. Nadat hij Engels aan de universiteit had gestudeerd, werkte hij in een platenwinkel, voornamelijk luisterend naar Björk, voordat hij op een dwaalspoor werd gebracht door de film 'Dead Poets Society' in een kortstondige carrière als leraar Engels.

Nadat hij het onderwijs had verlaten, werkte hij in het publiceren in een baan die hem in staat stelde om veel briljante kinderboeken te lezen en in 2007 ging hij freelance als publicist en onderwijsconsulent, en werkte hij samen met organisaties zoals Booktrust en Oxford University Press aan middelen om kinderen te inspireren als lezers en schrijvers. Zijn roman The Many Worlds of Albie Bright won verschillende kinderboekprijzen en was ook genomineerd voor de CILIP Carnegie-medaille, evenals zijn roman De Jamie Drake-vergelijking, die ook werd geselecteerd als een van de beste nieuwe kinderboeken van 2017 voor Independent Bookshop Week . Zijn laatste roman The Infinite Lives of Maisie Day werd onlangs door The Times gekozen als hun Children's Book of the Week, terwijl zijn andere boeken de kritisch bejubelde Twelve Minutes to Midnight- serie bevatten. Hij is ook de auteur van How to Write Your Best Story Ever! en How to Be a Young #Writer, inspirerende handleidingen voor creatief schrijven voor kinderen en tieners. Christopher is verschenen op vele literaire festivals waaronder het Hay Festival, Edinburgh International Book Festival, Emirates Festival of Literature, Cheltenham Literature Festival en werd ook uitgenodigd om de keynote speech te geven op de NATE (National Association for the Teaching of English) conferentie. Hij heeft ook artikelen geschreven over lezen en onderwijs voor publicaties zoals het tijdschrift The Guardian en Teach Primary. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.

Christopher woont nu in Gloucestershire met zijn vrouw en twee kinderen en brengt nog steeds het grootste deel van zijn tijd door in de plaatselijke bibliotheek, én... verzint verhalen.