Geboren te Maastricht, Limburg. Erwin Colson Thimister is een Nederlandse arts, bewegingswetenschapper, gewichtsconsulent en auteur. Studeerde Ouderengeneeskunde en Geriatrische geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij deed in het verleden onder meer onderzoek naar de relatie tussen fysieke activiteit en koolhydraatstofwisseling bij de Maastricht University, werkte als sportvoedingskundige voor de topsport bij de toenmalige afdeling Elite Sports Medicine van Numico Research te Wageningen en was als specialist ouderengeneeskunde verbonden aan verschillende instellingen voor verpleging en verzorging. Sinds 2011 is hij docent Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar hij onder andere doceert en onderwijs ontwikkelt over de relatie tussen voeding, fysieke activiteit en sport en gezondheid. In zijn dagelijks leven beweegt én sport hij veel en graag. Werkt momenteel als docent Voeding en Diëtetiek bij HAN University of Applied Sciences te Nijmegen.

Debuteerde in 2017 met de non fiction Beweegreden waarin hij aantoont dat lichaamsbeweging essentieel is voor een gezond bestaan.

Hij is vader van Luca (2009), getrouwd met Valentina en woont momenteel met zijn gezin in Wageningen. Zijn hobby's zijn hardlopen, fietsen, fitness, yoga.