Wanneer de heksen Opoe Wedersmeer, Ootje Nack en Magraat Knophlox weer terugkeren naar Lankhr, ontdekken ze dat een groepje heksenmeisjes het weefsel der werkelijkheid heeft verzwakt, waardoor iets op het punt staat door te breken. Uit die buitenwereld ontsnapt ook een eenhoorn.
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het huwelijk tussen koning Verinus II en Magraat in volle gang. Margraat is hierover een beetje geërgerd, omdat de koning de bruiloft heeft georganiseerd zonder haar zelfs maar een aanzoek te doen. Opoe Wedersmeer en Ootje Nack hebben ontdekt dat het de Elfen zijn die naar deze wereld willen doorbreken, maar dat vertellen ze niet aan Magraat omdat zij, net als het gewone volk, denkt dat Elfen leuk en aardig zijn.
In Ankh-Meurbork wordt bij de Gesloten Universiteit een uitnodiging voor het koninklijk huwelijk bezorgd. Aartskanselier Mustrum Ridiekel heeft goede jeugdherinneringen aan het landje en besluit naar Lankhr te gaan. De Administateur, de Bibliothecaris en Pander Stibbond gaan met hem mee.