Geboren te Uitdam, Noord-Holland. Tineke Honingh is schrijver, nieuwsgierig, communicatieadviseur, ex-juf, behoorlijk chaotisch, af en toe blogger, moeder, fietser, eigenwijs, een beetje gek. Haar vader werkte in de bouw, maar was graag geschiedenisleraar geworden. Hij las (leest!) graag non-fictie, alles over de Romeinen, Etrusken, of over streken die hij gaat bezoeken. Haar moeder, huisvrouw, was (is!) grootverbruiker van verhalen. Thuis werd er dan ook veel gelezen, vooral door haar. Vooral op eindeloos lange zondagen in de herfst, als alle kinderen in ons piepkleine dorpje aan het IJsselmeer in hun huizen bleven. Of op eindeloos lange zomermiddagen als zij en haar vriendinnetje op een stretcher onder de Japanse bloesemboom lagen. Studeerde aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vaak zit ze in haar zelfbedachte werelden en rent ze haar personages achterna. Ze schrijft het liefst in haar schrijfhuisje midden in de natuur. Dichtbij de vos en de das. Waar de reeën voorbij rennen en de kievit elk jaar weer in het veld broedt.

Tussen het schrijven door rent ze zich rot, omdat stilzitten eigenlijk niks voor haar is. Naast haar laptop staat steevast een vogelkijker. Hoe dat eruit ziet? Kijk maar eens op haar vogelpagina. Ze heeft ooit lesgegeven en komt dan ook nog altijd graag op scholen. Nu niet meer als juf, maar om te vertellen over haar boeken, en over hoe leuk lezen en schrijven is. En natuurlijk vertelt ze over strips. Zo vertelt ze bijvoorbeeld het geheim achter een goed stripscenario...

Ze schrijft korte verhalen voor magazines, scenario's voor een strip, een feuilleton voor internet of een uitgebreid verhaal dat in een boek terechtkomt, zoals de lovend onthaalde jeugdromans Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) en Elke dag broerdag.

Ze woont samen met haar man Michiel, hun twee kinderen in, Frederike en Boris, en de twee katten, Vis en Pulaski. Ze is het liefste buiten. Hardlopen, zwemmen, wandelen en struinen! Ze is altijd op zoek naar een nieuwe vondst: een bot, een veer, een schedel, een gewei. Ze gebruikt die vondsten ook vaak voor verhalen.