Geboren te Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Karla Stoefs is de auteur van een 25-tal kinder- en jeugdboeken. Daarnaast is ze ook actief als journalist en schrijfster van kortverhalen voor diverse tijdschriften. Ze werd uitgebroed in een nest waarin er al zes kleintjes zaten en waar er zich na haar nog twee bijwrongen. Haar kindertijd bracht ze al dromend door. Ze koos ervoor om toegepaste economie te studeren en kwam terecht in een binaire wereld waarin dingen juist (1) of fout (0) zijn en waar ze op 1 april 1988 haar carrière begon bij Polydata, de IT-dochter van Philips België. Ze begon tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten.
Stoefs debuteerde in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze in 2005 meteen de Kinder- en Jeugdjuryprijs mee won. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel- en kortverhalen en in 2005 werd haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.
Voor Karla valt schrijven samen met scherp observeren en geboeid luisteren. In stilte je tijd nemen om antwoorden te vinden of te verliezen. Met grappige verbeeldingskracht kent ze wereldse dingen een ander soortelijk gewicht toe. Haar verhalen bevolkt ze met kleine, kwetsbare mensen die tegelijk moedig en veerkrachtig zijn. Maar even vaak zwerven er ook donkere stervelingen in rond. Die donkere zielen boeien haar. Geen idee uit welke stinkende put ze wisten te ontsnappen, hun kwaadaardig gedrag is ook voor de schrijfster onvoorspelbaar. ‘Zit ik in de keuken rustig een appeltje te eten,’ vertelt ze, ‘en plots staan ze naast me met het scherpe vleesmes in hun hand: “Neem een blad papier en schrijf op.” En terwijl de kat achterwaarts de keuken uit sluipt, neem ik een blad papier en schrijf op.’
Karla geeft ook lezingen en interactieve vertelsessies in bibliotheken en scholen. Daar doet ze haar best om met zoveel mogelijk armgezwaai uit te leggen waarom boeken zoiets als goede vrienden kunnen zijn. En wat vrienden betreft, mag je best kieskeurig zijn, als je ze maar een kans geeft.