In de diepe duisternis van het Woud komt het kwaad snel en geruisloos naderbij... Bij de volgende volle maan zal het onoverwinnelijk zijn. Alleen de twaalfjarige jongen Torak kan het Kwaad nog stoppen, maar hij is gewond en op de vlucht. Hij is een buitenstaander, net als zijn vader was, en hij heeft maar zelden andere mensen ontmoet. Nu is zijn vader dood, vermoord door een enorme beer, en Torak wordt achtervolgd. Hij moet zien te overleven met als enige bondgenoot een wolfsjong en als enige wapens zijn vaardigheden als jager en verzamelaar. kan hij het Kwaad verslaan voordat het te laat is?

Torak en Wolf neemt je duizenden jaren mee terug in de tijd, naar een wereld vol mysterieuze krachten waar alleen de sterkste overleeft. Een verhaal over vriendschap en bedrog, over goed en kwaad, over geheimen en ontdekkingen.

Torak en Wolf is het eerste deel in de serie Avonturen uit een Magisch Verleden. Schrijfster Michelle Paver wilde als kind al een wolf als huisdier. Voor Torak en Wolf liet ze zich inspireren door een indrukwekkende ontmoeting met een zwarte beer. Om de wereld van Torak te ontdekken, maakte ze reizen naar Noorwegen, Lapland en IJsland. Michelle woont in Engeland.