Geboren te Westport, Connecticut. Lincoln Child is een Amerikaanse auteur van meerdere techno-thriller, sciencefiction- en horrorromans. Studeerde af aan het Carleton College in Northfield, Minnesota, met een major in het Engels. Kort daarna, in 1979, kreeg hij een baan als redactie-assistent bij St. Martin's Press. In 1984 werd Child hoofdredacteur. Terwijl hij deze functie bekleedde redigeerde hij honderden boeken waarvan de meeste titels Amerikaanse en Engelse fictie waren. In 1987, na de oprichting van de horrordivisie voor de massamarkt van het bedrijf, verliet Child de St. Martin's Press om systeemanalist te worden bij MetLife.

Child's eerste roman (geschreven in samenwerking met Douglas Preston), Relic, werd gepubliceerd in 1995. Een paar jaar later verliet hij het bedrijf om fulltime te schrijven. In 2002 begon Child zijn solocarrière met de debuutroman Utopia en schreef vervolgens Death Match in 2004. Deze twee romans waren op zichzelf staande werken die elke keer een nieuwe reeks personages introduceerden.

Met Deep Storm in 2007 introduceerde Child echter het personage van Dr. Jeremy Logan, een Yale-professor in de middeleeuwse geschiedenis en enigmaloog, wiens rol in de loop van de serie geleidelijk toeneemt met elk boek. Hij verscheen in slechts één hoofdstuk in Deep Storm, werd vervolgens een ondersteunend personage in Terminal Freeze (2009), voordat hij uiteindelijk de hoofdrolspeler werd in The Third Gate (2012). Utopia, Deep Storm en Terminal Freeze werden allemaal bestsellers van de New York Times.

Hij woont momenteel te Sarasota, Florida. Co-auteur: Douglas Preston