Geboren te Chicago, Illinois. Marc Hempel is een Amerikaanse schrijver, kunstenaar, muzikant, cartoonist/striptekenaar, vooral bekend van zijn werk aan The Sandman met Neil Gaiman. Groeide op in de noordwestelijke buitenwijken van Chicago en woont nu in Baltimore. Hij ontving een BFA in schilderkunst aan de Northern Illinois University in 1980.

Hij en Mark Wheatley creëerden samen de titels, Blood of the Innocent en Mars. In 1994–1995 werkte hij samen met Neil Gaiman aan de climax-verhaallijn The Kindly Ones in The Sandman.  Hempels eigen creaties Gregory  en Tug & Buster werden genomineerd voor verschillende brancheprijzen, en zijn humorbundel Naked Brain werd uitgeroepen tot "Best Comic Book" in de Baltimore City Paper 's "Best of Baltimore-uitgave 2003".

Zijn kunst is ook verschenen in Marvel Fanfare, Epic Illustrated, Heavy Metal, Jonny Quest, Tarzan the Warrior, Clive Barker's Hellraiser, Flinch, My Faith in Frankie, The Dreaming, Lucifer en Disney Adventures. Originele kunst van The Sandman en Breathtaker was opgenomen in een tentoonstelling getiteld "LitGraphic: The World of the Graphic Novel", die zijn oorsprong vond in het Norman Rockwell Museum in Stockbridge, Massachusetts.

Hempel heeft reclamekunst gemaakt voor print en televisie, evenals karakterontwerp voor HBO Animation. Hij heeft cd-kunst geproduceerd voor de band Swamp Rat uit Nashville, een aflevering getekend van de online strip Munden's Bar voor ComicMix.com, een Escapist- verhaal van 21 pagina's geïllustreerd voor Dark Horse Comics en bijgedragen aan Mad, Nickelodeon Magazine en SpongeBob Comics.

Marc Hempel ontving een Inkpot Award op de San Diego Comic-Con in 1992.