Geboren te Amsterdam, Noord-Holland. Steven de Rie is een Nederlands-Belgische Illustrator, striptekenaar en karikaturist. Hij begon al te krabbelen op papier zodra hij als peuter een kleurpotloodje kon vasthouden. Toen hij de stripboeken van zijn oudere zus ontdekte, was hij helemaal verloren. Hij stak al snel de grens over naar Vlaanderen. Studeerde plastische kunsten in Mechelen en toegepaste grafiek in het Sint-Maria Instituut in Antwerpen, terwijl hij aan de slag ging in een zeefdrukkerij.

Hij debuteerde in amateurbladen, zoals Weirdo's en Wartaal, met zijn superheld de Stille Getuige. Deze werden vervolgens in 1994 bij het Stripschap gepubliceerd in de vorm van een stripreeks. Steven de Rie breidde zijn werk uit in tal van vakbladen, nieuwsbrieven en tijdschriften met cartoonreeksen, strips en illustraties zoals de Gazetmadam, Zeefdrukkers en Blind Date. Hij werkt ook sinds 1997 als assistent van Willy Linthout voor de bekende Urbanus-stripreeks. Steven de Rie verdient tevens de kost als karikaturist.

Zijn eigen werk gaat van popartschilderijen tot superheldenstrips. Het meeste trots is hij op het boek Striptekenen! (Lannoo, 2020), een uitgebreid leerboek voor kinderen en jongeren over striptekenen. Want sinds 1997 geeft Steven ook workshops, lezingen en vakantieweken over striptekenen in scholen, bibliotheken, culturele centra en voor jeugdorganisaties.

Momenteel verblijft hij in Borgerhout, Antwerpen.