Sue Mason is een Britse illustrator van sciencefiction fanzines en andere werken. Ze heeft twee Hugo Awards gewonnen. Mason beweert dat zij op 12-jarige leeftijd van de zondagsschool is gestuurd omdat zij The Morrigan wilde zijn toen ze opgroeide. Ze maakte vanaf 1982 deel uit van het sciencefictionfandom.

Mason is vooral bekend in de wereldwijde sciencefictionfandom vanwege haar ‘grillige, humoristische en rijk gedetailleerde’ pen-en-inktillustraties in het fanzine Plokta en elders, waarvan sommige zijn verzameld in het chapbook I Want to Be a Celtic Death Goddess When I Grow Up. Ze was de winnaar van het Trans-Atlantic Fan Fund in 2000, en omschreef zichzelf in haar platformverklaring als "gamer, filker , customer, dealer, apahack".

Mason werd van 2001 tot 2010 elk jaar genomineerd voor de Hugo Award voor Beste Fanartiest  en won deze in 2003  en 2005.  Ze woont in de buurt van Manchester . Ze heeft zeven keer de Nova Award voor beste fanartiest gewonnen. Ze won in 2014 de William Rotsler#Rotsler Award "voor langdurige artistieke prestaties in amateurpublicaties van de sciencefictiongemeenschap"