Geboren te Flintshire, Clwyd, Wales. Jonny Duddle is een Britse illustrator. Groeide op Noord Wales, waar hij als kind fietsend op ontdekkingsreis ging in het bos. Jonny bedacht toen hij klein was al nieuwe werelden, en later werkte hij zelfs op een echt piratenschip! Duddle studeerde illustratie aan de universiteit. Voordat hij als illustrator ging werken, probeerde hij verschillende dingen, zoals een encyclopedieverkoper, kinderentertainer en tekenleraar. Hij begon zijn carrière in de illustratie als freelancekunstenaar en begon karakters voor computerspellen te ontwerpen.

Jonny Duddles eerste boek Het piratenmaal was meteen een internationale bestseller. Met Piraten in de straat won Jonny de Leespluim en de prestigieuze Waterstones Children’s Book Prize. Piraten in de straat werd bovendien genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize en de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, en was een van de leestips tijdens de Jeugdboekenweek 2014 in België. Duddles boek Het piratenmaal werd genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2013, en ook zijn boek Gigantosaurus is een ongekend succes.

Naast het schrijven van kinderboeken ontwerpt Jonny personages voor computerspellen en illustreert hij allerlei dingen. Duddle werd uitgekozen omdat hij de enige was die een omslag maakte waarbij Harry naar de lezer kijkt. Duddle maakte zich zorgen voordat hij de cover maakte, omdat hij dacht dat hij het niet goed zou doen. Hij nam de opdracht zeer serieus en las en bekeek elk Harry Potter-boek en elke film in acht maanden.

Hij woont samen met zijn vrouw en hun twee dochters in Noord-Wales.