Geboren te Nijmegen, Gelderland. Sander Meij is een Nederlandse dichter, kinderboekenschrijver, redacteur en vertaler. Studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij rondde de studie af met een masterscriptie over de poëtica van de Vlaamse dichter Gust Gils. Daarnaast studeerde hij Moderne Franse Letterkunde aan de Université de Toulon et du Var, en Italiaans. Meij had een jaar lang een column in De Gelderlander over het studentenleven in Amsterdam en deed vanaf 2005 enkele malen mee aan de maandelijkse poëzieslag in Festina Lente in Amsterdam, met toen nog Simon Vinkenoog als spil. Sander won daar tweemaal de jaarfinale (publieksprijs) en drong zo ook door tot het NK Poetry Slam. Niet veel later won hij de eerste Meander Poëziewedstrijd voor jongeren en de gedichtenwedstrijd van Onbederf’lijk Vers.

Vervolgens stopte hij met poetryslam, al bleef hij wel betrokken bij Festina Lente als jurylid en presentator. In een recensie over zijn debuutbundel Nieuw eiland werd Meij als 'rationele dichter' gekenschetst. In 2015 debuteerde hij met de goed ontvangen dichtbundel Nieuw eiland, die in 2019 gevolgd werd door Pincetbeweging.

In 2018 verscheen zijn kinderboekendebuut, getiteld Bennie Tak aan de wandel. Ook is hij de auteur van de nieuwe Pinkeltje-boeken. Sander Meij werkt tevens als ghostwriter en vertaler voor verschillende uitgeverijen. De magische halsband, een kinderboek dat hij als ghostwriter schreef, in samenwerking met Rutger Vink en Thomas van Grinsven, won in 2022 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In 2022 was De magische halsband het bestverkochte Nederlandstalige boek en het bestverkochte kinderboek in Nederland. Hij woont en werkt momenteel in Haarlem. Co-auteur: Nathan Rutjes