Geboren te Gent, Oost-Vlaanderen. Koen De Cock is een Belgische schilder en beeldhouwer. Studeerde af in beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, studeerde een jaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Tianjin (China) en nog een jaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Tbilisi (Georgië) als postdoctorale student.

Als kleine jongen van tien jaar bezocht hij de musea en bestudeerde de tekeningen van Dürer, Luca Signorelli, Matthias Grünewald, Chinese landschappen, Japanse houtsneden en vele andere meesters uit de renaissance en de barok. Dit bepaalde voor een deel zijn levensloop. Hij ging zich verdiepen in die wereld. Op zijn doortocht in China en Georgië nam hij rijkelijk de tijd om de mensen van daar te schilderen en te tekenen naar levend model. De figuren die hij op zijn werken tekent zijn uitzonderlijk realistisch weergegeven. Op zijn manier creëert hij een eigen grandioze wereld. Zijn figuren stralen een zekere kracht uit.

In 2013 viel Shepherds, zijn eerste solotentoonstelling in de Roberto Polo Gallery, op door zijn originele thema, zowel klassiek als uniek, en een aquarel-op-papier-techniek die nauwkeurigheid en verbeeldingskracht combineert.

Hij woont en werkt te Gent. Co-auteur: Marc de Bel