Geboren te Boise, Idaho. Cynthia Hand is een Amerikaanse auteur van Young adult romans. Groeide op in het zuidoosten van Idaho, net buiten de stad Idaho Falls. Zolang ze zich kan herinneren, hield ze van boeken en lezen, en schreef haar eerste korte verhaal (over een fee die in een tulp werd geboren) toen ze ongeveer zes jaar oud was – vrijwel zodra ze kon schrijven. Haar lerares uit de tweede klas, mevrouw Widdison, vertelde Cynthia dat ze ooit schrijfster zou worden, en Cynthia geloofde haar. Cynthia leerde al vroeg dat als je de schrijfwedstrijd wilde winnen, je verhalen moest schrijven over die keer dat je ouders vlak voor donker met hun auto vast kwamen te zitten in de sneeuw op de flank van een berg. Je moet niet schrijven over een groep eenhoorns die vechten om een eiland over te nemen van een buitenaardse invasie. Cynthia bleef toch over eenhoorns schrijven.

Ze wilde schrijver worden. Dus vertelde ze het nieuws aan haar ouders en haar adviseurs, die allemaal ontsteld waren maar begrip probeerden te tonen (vooral haar vader), en begon te solliciteren bij MFA. programma's in creatief schrijven. Cynthia had het geluk om op de wachtlijst van de Boise State University te komen. Studeerde literaire fictie en behaalde ze zowel een MFA als een Ph.D. bij het schrijven van fictie. Ze wilde blijven studeren, dus solliciteerde ze naar doctoraten in het hele land en vestigde zich uiteindelijk aan de Universiteit van Nebraska-Lincoln. In Nebraska gebeurden er drie enorm belangrijke dingen: Cynthia ontmoette haar toekomstige echtgenoot, de schrijver en dichter John Struloeff, ze publiceerde haar eerste korte verhaal, dat ze instuurde om indruk te maken op John Struloeff, en ze maakte contact met haar agent.

Snel vijf jaar vooruit. Cynthia en John zijn getrouwd, zijn gepromoveerd en hebben een zoon gekregen die Will heet. John kreeg een fantastische baan als directeur van de afdeling Creatief Schrijven aan de Pepperdine University, waar Cynthia ook het genoegen had om één of twee lessen per semester te geven. Ze heeft zich in het ‘echte leven’ gevestigd, maar er ontbreekt iets: schrijven. Ze voelt het gewoon niet. Dit gaat een paar jaar door tot op een noodlottige nacht, de nacht dat Unearthly voor het eerst in haar hoofd begon te roeren.

Ze woont momenteel in Boise, Idaho, met haar man, twee katten, een gekke hond, twee kinderen en een berg boeken. Co-auteur: Brodi Ashton & Jodi Meadows