Geboren te Austin, Texas. Jodi Meadows is een Amerikaanse auteur van Young Adult romans. Vanaf jonge leeftijd investeerde de auteur zwaar in boeken en bracht ze uren door in de plaatselijke bibliotheek, waar ze alles wat ze las besprak met het personeel van de bibliothecarissen. Ze is een bekende boekenverslaafde en wil schrijfster worden sinds ze besloot geen astronaut te worden. Ze is de auteur van de INCARNATE-trilogie.

Kort nadat ze volwassen was geworden, op twintigjarige leeftijd, verhuisde ze van huis om met haar partner te trouwen. Haar man hielp met alles terwijl zij thuisbleef om te schrijven en de resultaten daarvan zouden voor iedereen duidelijk moeten zijn.

Ze woont en schrijft in de Shenandoah Valley, Virginia, met haar man, een Kippy (kat), en een alarmerend aantal fretten. Haar hobby's draaien, naast het uitgeven van al haar geld aan boeken en kattensnoepjes, om garen. Ze houd van haken, breien en spinnen. Naast verschillende handspindels deelt ze haar kantoor met twee draaiende wielen, genaamd Rose en Gideon. Co-auteurs: Cynthia Hand & Brodi Ashton