Geboren te Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen. Frank Pollet is een Vlaamse journalist en schrijver van poëzie, jeugdboeken en theater. Hij liep kleuter- en lagere school (1e tot en met het 5e) in Puyvelde, waar hij woonde tot zijn 25e (bijna 22 jaar in het ouderlijk huis). Voor het zesde leerjaar lager onderwijs ging hij naar de oefenschool van de Normaalschool in de Kasteelstraat (schooljaar 1970-71) bij meester Jan Van Poucke. Het schooljaar daarop trok hij naar de andere speelplaats in de Normaalschool voor zijn humaniora, eerst in de modernes, daarna in de Menswetenschappen. Hij studeerde verder in de Normaalschool en in 1980 behaalde hij het diploma regent Nederlands, Engels, geschiedenis.

Hij begon dan zijn onderwijsloopbaan in het Sint-Teresiacollege in Eksaarde (1 jaar parttime), deed een interim in de Beroepsschool Sint-Jozef te Hamme en kwam tenslotte in Beveren terecht waar hij 10 jaar voltijds en 10 jaar parttime heeft les gegeven, aanvankelijk in het Anna Piersinstituut, later in dezelfde school die de naam Sint-Maarten Bovenschool had gekregen. Intussen kreeg hij ook een aanbieding om docent ‘Literaire Creatie’ te worden aan de Stedelijke Academie Muziek Woord en Dans (SAMWD) van Lier (3 uren per week) wat hij 10 jaar gedaan heeft. Een paar jaar later werd hij ook gevraagd hetzelfde te doen in Aalst (5 uren per week, gedurende 9 jaar) en sinds 2009 doet hij dit ook aan de SAMWD in Sint-Niklaas (7 uren per week).

Sinds 1998 schrijft hij als zelfstandige in hoofdberoep. Vormt samen met Rob Baetens de eindredactie van Histoflash, historische verhalen bij uitgeverij de Sikkel. De kinderboeken van Frank Pollet werden tweemaal bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury, met de Trofee LEES 1 7 en met de Inclusieve Griffel 2015. Werk van hem werd vertaald naar het Frans, Indonesisch en Chinees. Frank Pollet is medewerker van Poëziekrant, Acc'enten en VAB-Magazine.

Zijn literair werk werd meermaals bekroond, met onder andere de poëzieprijzen van Harelbeke, Merendree, Publieksprijs voor de beste poëziebundel van 2006 (voor Drie Theremins), tweemaal de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury (voor Burenboel! en Crapuultjes!) en de Trofee LEEs 1 7 (lees: lees eens even) voor Kierewieteke! In 2016 ontving Frank Pollet de Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas.

Hij is getrouwd met schrijfster Moniek Vermeulen met wie hij enkele boeken en toneelstukken voor kinderen schreef voor het reizende educatieve theatergezelschap EduArt. Ze vormden jarenlang samen de hoofdredactie van KITS, een actualiteitenmagazine voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Na Puyvelde woonden Frank en Moniek 23 jaar in Sinaai en sinds september 2008 wonen ze weer in Puyvelde. Co-auteurs: Bert Deyaert; Rob Baetens