Copyright foto Charles van Wettum en met toestemming van Charles van Wettum geplaatst.

Geboren te Vlaardingen, Zuid-Holland. Charles van Wettum was een zelfstandig adviseur & toezichthouder bij Muttew Consult, Toezichthouder in zorg en onderwijs. Studeerde Natuurkunde, Economie en Sterrenkunde aan de Utrecht University. Van Wettum was sinds 2005 rector van de Roosendaalse scholengemeenschap. Een van zijn belangrijkste opdrachten was het realiseren van de nieuwbouw aan de Takspui. In 2021 is hij zelfstandige geworden: coach, toezichthouder, consult op het gebied van organisatie en cultuur met als speciaal aandachtsgebied kwaliteitszorg en mensen.

Begon na zijn carrière als docent en eindverantwoordelijke in het onderwijs rond 2021 met het serieus schrijven van sciencefictionverhalen. Sindsdien publiceert hij op regelmatige basis in tijdschriften, bundels en op websites, onder andere Fantastische Vertellingen, Ganymedes, HSF, SF Terra, Fantasize.nl en OOTW. Vanaf begin 2023 verschenen enkele boeken van hem, waaronder de roman Kwantumschuim en de actuele KliFi-bundel Koepel Goes.

Hij is winnaar van de NRC-schrijfwedstrijd Mytopia (2023) en zat in 2023 in de eindronde bij o.a. de Renate Dorresteinprijs en verschillende genrewedstrijden.

Van Wettum wordt gerekend tot de schrijvers van ‘harde’ SF waarin de verhalen vorm krijgen binnen denkbare techniek met respect voor natuurwetenschappen, aansluitend bij zijn studie Natuur- en Sterrenkunde. Zijn focus ligt op het menselijke aspect, zoals hij zelf schrijft: ‘SF gaat over ons en onze wereld, ook als het niet gaat over ons en onze wereld’

Hij is getrouwd met Helma van Wettum en woont momenteel in Bergen op Zoom.