Geboren te Vlaardingen, Zuid-Holland. Arie van Doorn is een Nederlandse schrijver van Sciencefiction. Hij geeft zijn boeken in eigen beheer. Is dertien jaar werkzaam geweest in de accountancy en vervolgens overgestapt naar de IT. In die branche heeft hij daarna allerlei (management)functies vervuld, maar besloot eind 2015 te stoppen met werken en zijn tijd aan andere zaken te gaan besteden. Samen met zijn vrouw Liesbeth vertrok hij in mei 2016 naar het zonnige Malta, waar zij sindsdien het grootste deel van het jaar doorbrengen.

Hij is tussen 1991 en 1995 actief geweest als redactiemedewerker van SF Terra. Voor dit blad verzorgde hij regelmatig columns en boekbesprekingen, maar voerde ook een aantal interviews met schrijvers. Ook schreef hij een aantal korte verhalen die in SF Terra werden gepubliceerd. Van een daarvan Handelsmissie op Vega IX had hij steeds het idee dit in de toekomst nog eens uit te willen werken tot een boek.

In 2018 zette hij zich daar uiteindelijk toe en begon aan het boek dat Interstellaire Diplomatie zou gaan heten. Toen dat boek bijna klaar was, realiseerde hij zich dat het verhaal eigenlijk nog niet af was en besloot het verder uit te breiden tot de Homo Transversalis trilogie. Om daarna te constateren dat hiermee alle losse eindjes nog niet waren opgeruimd en nog twee prequels te produceren. Daarna wijdde hij zich aan volgende projecten, waarvan de roman Artefact de eerste vormde.