Copyright foto Petra Polane-Loijenga en met toestemming van Petra Polane-Loijenga geplaatst.

Geboren te Meppel. Petra Polane-Loijenga is een Nederlandse illustrator, vormgever en art director. Samen met Jasper Polane mede-eigenaar en oprichtster van Polanimation en Quasis Uitgevers.

Volgde na haar opleiding aan de CIBAP, studie reclame en presentatie, een studie Beeld en Media technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Behaalde haar Bachelor als animator in 2002. Vanuit haar bedrijf Polanimation kon ze na haar studie gelijk aan de slag aan haar bekendste werk de tekenfilmserie Dip & Dap, waar ook een aantal kinderboekjes van zijn verschenen. Polanimation is waar ze als senior Artdirector nog steeds werkzaamheden voor verricht even als onder haar eigen label Petra Polane.

Hiernaast heeft ze in verschillende functies vervult. Van 2002 tot 2017 voor de gemeente Leiden en van 2016 tot 2020  bij Digital-Edu als coördinator bij Team E-Learning producties.

In 2015 gestart met Quasis uitgevers. Naast het bieden van ondersteuning maakt ze illustraties en covers voor de boeken.