Geboren te Nijmegen, Gelderland. Johan Klein Haneveld is een Nederlandse eindredacteur, schrijver en samensteller. Reeds op jonge leeftijd hield Klein Haneveld zich bezig met het schrijven en vertellen van verhalen. Daarnaast ontwikkelde hij onder meer de hobby's aquariumhouden en duiken. In 1999 studeerde Klein Haneveld af in de Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij groeide op in de Vergadering van gelovigen en zijn grootvader was daarin een bekend man. Tegenwoordig is hij niet kerkelijk actief.

Johan Klein Haneveld schreef regelmatig artikelen voor christelijke tijdschriften Bode en Bodem en heeft verscheidene bijdragen geleverd aan christelijke dagboeken voor jongeren. Hij werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde in Houten.

Neptunus, zijn debuutroman, werd uitgegeven in 2001 bij Uitgeverij Voorhoeve. In 2010 verscheen het eerste non-fictie boek van de auteur: Indrukwekkende vrijheid. In dit boek betoogt hij dat het Gods bedoeling is dat mensen vrijheid zouden ervaren, maar dat de manier waarop veel christenen met hun geloof omgaan dit in de weg staat.

In 2015 won hij de Trek Sagae-award met zijn SF-verhaal Valstrik. In de Fantastels-wedstrijd van 2016 bereikte hij de derde plek met zijn verhaal De droom. In februari 2017 verdiende zijn verhaal De man van mijn dromen de derde prijs bij de verhalenwedstrijd voor romantische verhalen van het Valentijngenootschap. Klein Hanevelds korte verhalen verschenen onder andere in de bundels uit de Ganymedes-serie en in de tijdschriften Fantastische Vertellingen, SF-Terra en Flying Dutch.

In zijn vrije tijd geniet hij van zijn aquariums, films en goede gesprekken bij de koffie. Johan Klein Haneveld woont momenteel in Delft en is gehuwd met Bianca Fransen. Co-Auteur: Theo Barkel