Geboren te Dordrecht, Zuid-Holland. Jacoba Cornelia Maria Krouwel was een Nederlandse omslagontwerper en illustrator. Groeide op in een creatief gezin. Haar ouders waren Karel Johannes Krouwel en Jacoba Cornelia Maria Krouwel (geboren de Lange). Na de lagere school volgde ze de mulo; vanaf 1943 werkte ze op kantoor. Meteen na de oorlog begon ze met reclametekenen in opdracht van verschillende bureaus. Ze was autodidact en had geen tekenopleiding gevolgd. Hoewel ze veel reclameopdrachten kreeg, wilde ze toch het liefst kinderboeken illustreren. Toen ze op de KRO-radio een verhaal van Lea Smulders hoorde, Pimmetje en de Paashaas, maakte ze er enkele tekeningen bij die ze opstuurde naar de schrijfster. Smulders reageerde enthousiast en stelde aan haar uitgever voor om Coby Krouwel de illustraties te laten maken bij haar volgende boek, De vrolijke carrousel (1957). Daarna werd Krouwel vaker door uitgevers benaderd met het verzoek illustraties voor kinderboeken te leveren.
Vanaf 1959 werkte ze freelance voor verschillende uitgevers, waaronder Cantecleer, Helmond, Zwijsen en Wolters. Ze illustreerde ook jeugdrubrieken in de damesbladen Beatrijs, Margriet, Libelle, Prinses en in de kro Gids. Daarnaast verzorgde ze omslagen en een aantal illustraties in drie Margriet Vakantieboeken. Voor het dagblad De Tijd/Maasbode maakte ze elke week een tekening bij een verhaal. Veel omslagen en illustraties bij verhalen, gedichten en spelletjes tekende ze voor de jeugdtijdschriften Okkie, Taptoe, Primo, Jeugdjuweel en Babar.
Coby Krouwel woonde lange tijd in Dordrecht, waar haar werk in 1967 werd tentoongesteld in Pictura, samen met dat van andere illustratoren. Werk van haar was ook te zien op de tentoonstelling Helden in beeld (2006-2007) in het Letterkundig Museum. Door haar reclamewerk kwam Coby Krouwel in contact met Leo Keesmat, een uitgever en drukker in Haarlem die boeken drukte voor de Engelse kinderboekenmarkt. Via hem kreeg ze enkele opdrachten voor prentenboekjes van de Engelse uitgever Collins. Omstreeks 1954-'55 illustreerde ze niet alleen een abc-boekje, twee bundeltjes Nursery Rhymes en Round the Clock, een boekje waarmee kinderen leren klokkijken, maar schreef ze ook kleine verhaaltjes die ze zelf illustreerde, waaronder King Leo, Farm Friends en Forest Friends. Ze werden zowel in het Engels als in het Nederlands uitgegeven.
De vrolijke carrousel (1957) is het eerste kinderboek dat ze illustreerde voor Lea Smulders. Ze bleef met deze auteur contact houden en heeft uiteindelijk een groot aantal van haar boeken van illustraties voorzien. Met name verhalen voor kleine kinderen, zoals Stappertje Step (1959) en bundels met verhalen en gedichten als Vrouwtje-Vertel maar (1960) en Het boek van Sinterklaas (1965). De bundel ....en toch zijn er kabouters (1962) werd nog in 1989 herdrukt met de oorspronkelijke tekeningen. Haar vrolijke illustraties passen goed bij de vriendelijke kinderwereld die Lea Smulders in haar boeken opriep.
Krouwel illustreerde ook verschillende bewerkingen van sprookjes, waaronder Sprookjes van lang geleden (1961). Daarnaast verzorgde ze illustraties voor enkele meisjesboeken en voor een aantal klassieke verhalen uit de jeugdliteratuur, zoals Robin Hood (1960) van R.J.H. Poolman en Schatteneiland (1961) van R.L. Stevenson. Bandontwerpen maakte ze voor delen uit de serie Scandinavisch Goud van Meulenhoff, met boeken van onder anderen Hans Peterson en Viola Wahlsted.
Ook illustreerde ze Het kerstboek voor de jeugd (1960) van D.A. Cramer-Schaap en werkte ze mee aan uitgaven van katholieke uitgeverijen. Zo verzorgde ze omslag en tekeningen bij Heli, de scheepsjongen van Petrus (1959), een boekje van W. Hünermann dat cadeau kon worden gedaan bij de eerste communie. Voor dat doel deden ook twee boekjes van Alphons Timmermans dienst: De drie koningen en de ster (1960) en Het ezeltje van Sint Jozef (1960). Krouwels illustraties daarin vielen op door hun bijzondere stijl, waarmee ze, eenvoudig en direct, de essentiële zaken weergeeft.
Coby was getrouwd met Jacob van der Ende en kregen een kind. Overleden te Schoonhoven. Ze lag begraven op de Algemene begraafplaats te Schoonhoven. Het graf is inmiddels geruimd.