Derek Riggs, geboren op 13 januari 1958 in Portsmouth, Engeland, is een Britse kunstenaar vooral bekend om zijn iconische albumhoezen voor de Britse heavy metalband Iron Maiden. Zijn jeugd werd gekenmerkt door een passie voor kunst en muziek, en hij studeerde aan de kunstacademie in Portsmouth voordat hij zijn carrière als freelance kunstenaar begon.

Riggs begon zijn samenwerking met Iron Maiden in de vroege jaren 1980, waarbij hij verantwoordelijk was voor het ontwerpen van de albumhoezen en mascotte Eddie creëerde, een kenmerkend en geliefd symbool van de band. Zijn levendige, gedetailleerde en soms macabere kunstwerken droegen bij aan het imago en de esthetiek van de band, en zijn werk werd wereldwijd erkend en bewonderd door fans van heavy metal en kunstliefhebbers.

Naast zijn werk met Iron Maiden heeft Riggs ook gewerkt aan albumhoezen voor andere bands, evenals aan illustraties voor boeken en tijdschriften. Zijn unieke stijl, die een combinatie is van fantasie, surrealisme en donkere humor, heeft hem een ​​sterke reputatie opgeleverd als een van de meest invloedrijke albumhoesontwerpers in de muziekgeschiedenis.

Hoewel Riggs vooral bekend is vanwege zijn werk in de muziekindustrie, heeft hij ook zijn talenten toegepast op andere gebieden van kunst, waaronder schilderkunst en digitale kunst. Hij blijft actief als kunstenaar en zijn werk blijft geliefd bij fans over de hele wereld.