Geboren te Breezand, Noord Holland. Peter Kaptein is een Nederlandse Eigenaar bij Instant interfaces, freelance Flash / ActionScript 3 ontwerper en auteur. Studeerde aan de hogeschool van Amsterdam. Hij was een van de originele 'angry young men' die met hun 'Sturm und Drang' probeerden tegen de gevestigde orde van de Nederlandstalige fantastische literatuur aan te schoppen.

Debuteerde in 1989. Uitgever van de fanzines Ator Mondis (later in samenwerking met Mike Jansen en weer later werd daar Michael Del Pino aan toegevoegd, toen het tijdschrift in Cyber Dragon werd omgedoopt, en Contact (Niet te verwarren met het fanzine Contact van Jan Jansen). Organiseerde diverse schrijverworkshops.

Behaalde in 2002 de tweede plaats in de Millennium Prijs. Woont momenteel in Amsterdam en is de initiatiefnemer tot de serie profielen op Hebban.nl, met de titel Fantastische Kunstenaars. Sinds 2013 is hij weer actief in de Nederlandse SF en Fantasy-scene, als auteur, maar ook als een soort slordige promotor van kunstenaars, schrijvers en illustratoren. Co-auteurs: Jaap Boekestein