Copyright foto's Jaap Boekestein en met toestemming van Jaap Boekestein geplaatst.

Geboren te Naaldwijk, Zuid-Holland. Jacob Leendert Boekestein is een Nederlandse schrijver van Sciencefiction, Fantasy, Horror, thrillers, kinderboeken en alle andere genres die hem leuk lijken. Groeide op in het tuinbouwgebied het Westland, een streek waar zijn familie al sinds de Middeleeuwen is gevestigd. Boekestein studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en deed de Opleiding Boekhandel en Uitgeverij aan de Frederik Muller Akademie. Was onder meer werkzaam bij een kassenbouwbedrijf, een detectivebureau, de chemische industrie, de Tweede Kamer, verschillende uitgeverijen en het Ministerie van Justitie. Tegenwoordig werkt hij als ICT-er voor de Rijksoverheid.

Debuteerde in maart 1989 in Survival Magazine. Later schreef hij ook verhalen met diverse co-auteurs. Schreef naast Sciencefiction, Fantasy en Horror ook boeken en artikelen over het Fandom en de fantastische genres. Uitgever van de Fanzines Manifesto Bravado, B-fan en A-Fier en Moord en Mysterie. Bestuurslid van het NCSF. Betrokken bij de organisatie van diverse conventies. Redacteur bij Holland SF en redactiemedewerker van Pure Fantasy. Gaf met Remco van Straten de Waen Sinne-bundels uit. Samen met Marcel Orie vormt hij de redactie van Wonderwaan. Diverse malen organisator van de verhalenwedstrijd King Kong Award, Millennium Prijs en de Paul Harland Prijs. Hij jureerde diverse keren schrijfwedstrijden. Winnaar van de Paul Harland Prijs 2003 met Vrouwe van Excalibur. In 2010 verscheen bij Books of Fantasy zijn roman De dood van een magiër. In 2017 kreeg hij een eervolle vermelding bij de Roswell Prize voor Kitty Cross Saves the World en in 2019 de tweede plaats met Long Overdue in de Bill Crider Prize for Short Fiction. Werkte enige jaren bij het Fantasyfonds van uitgeverij Het Spectrum en stelde op freelancebasis voor uitgeverijen M en Babel ook bundels samen.

Boekestein is ook actief als illustrator en fotograaf. Samen met Tais Teng is hij verantwoordelijk voor een nieuw subgenre in de SF; Ziltpunk. Als belangrijke invloeden op zijn schrijven noemt hij zelf de Rechter Tie boeken van Robert van Gulik, het werk van Jack Vance, Fritz Leiber, Tanith Lee en Clark Ashton Smith. Bekende pseudoniemen: Claudia van Arkel en Paul F. Quipers. Co-auteurs: Peter Kaptein, Ruud van de Kruisweg, Tom Scheelings, Tais Teng en Roderick Leeuwenhart.