Copyright foto Mike Jansen en met toestemming van Mike Jansen geplaatst.

Mike Jansen is een Nederlandse Experienced Cyber Security professional in ICT én SF-, fantasy- en horrorschrijver die sinds begin jaren 90 actief is. Studeerde Computers Science aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de Hogeschool van Amsterdam.

Publiceerde in 1991 zijn eerste verhaal in het toenmalige tijdschrift Ator Mondis. Won in dat jaar de Rob Vooren Prijs voor de beste aankomende auteur en in 1992 de King Kong Award samen met Paul Harland. Tot 2000 publiceerde Mike met enige regelmaat in Nederlandse en Belgische tijdschriften en verzamelbundels, waarna het een tijdje redelijk stil werd.

Inmiddels is de productie weer opgevoerd en publiceert Mike met name weer op de Engelse markt voor fantastische literatuur. Hij werkt regelmatig samen met JWK Fiction waar hij verhalen publiceert en in 2013 de Engelse versie van De Falende God en een verzamelbundel van zijn Engelse verhalen. Sinds september 2013 is hij lid van de Horror Writers Association.

Sinds 2015 organiseert hij (ism Peter Kaptein) de EdgeZero verhalenwedstrijd in een poging het goede materiaal dat in Nederland wordt gepubliceerd in de diverse bladen en dat meedoet aan de diverse schrijfwedstrijden, voor het voetlicht te brengen. Op die manier hoopt hij een tijdsbeeld te genereren dat de Nederlandse lezers laat zien dat er in de Lage Landen wel degelijk SF/F/H op hoog niveau wordt geproduceerd. Vanaf 2024 brengt EdgeZero meer verhalenbundels van diverse auteurs en organisaties op de markt. De productie is, net als bij de EdgeZero verhalenwedstrijd, in handen bij Amazon, waardoor EdgeZero de boeken tegen lage prijzen aan kan bieden.

Hij is sinds 15 april 2010 getrouwd met Marieke Jansen en woont in Hilversum. In het dagelijks leven doet hij iets met computers en de beveiliging daarvan. Hij doet dat op redelijk hoog management niveau. Daarnaast probeert hij zijn vier kinderen in toom te houden, wat niet eenvoudig is aangezien ze de hersens van hun moeder hebben meegekregen. Co-auteurs: Mike Blommaert; Paul Harland; Michael Blommaert; Laura Scheepers; Paula Sheperd